Unde sunt colindatorii de altadata?

Decembrie 21st, 2010 | by ciprian |

carolers Unde sunt colindatorii de altadata?

Nu stiu cum se face, dar la fiecare sarbatoare mai mare dispar banii marunti. Lumea nu mai umbla cu 1 leu, sau 5 sau 10..toti au cel putin un 50 ron, daca nu chiar si 200 sau 500. La craciun mai inteleg ca unii mai strang banii sa dea la colindatori, da de pasti ce draq fac cu banii? Cui ii mai dau atunci?

Cat se mai da acum la colindatori?1 ron?cre ca te scuipa in fata daca umbli cu asa ceva..fara un 3 lei cred ca nici nu indraznesti sa deschizi usa.. Numai mie mi se pare ca fenomenul cu colindatul a devenit prea comercial?Nu se mai pune accent pe calitate, sa fie un pic de lalaiala acolo si sa iasa banu`.. Inafara de domn domn sa inaltam nu cred ca mai auzi alta colinda..Daca deja au inceput cu colindatu` de pe acu, va dati seama cam ce foame e.

Unde sunt colindatorii de alta data?Tin minte ca aveam o profesoara in bloc la care in fiecare an ii veneau elevii. Aia pana nu cantau o ora pe ceas nici nu intrau in casa. Se strangeau vecinii pe scara sa`i asculte, nu alta!

Acum daca deschizi la colindatori risti sa te trezesti in casa c`o gasca de cel putin 3 puradei care iti lalaie ceva intr`o limba necunoscuta si apoi la anu si la multi ani, sa traiti sa ne dati bani! Acum sigur nu mai gasesti pusti care vor sa colinde cu adevarat ca nu`i mai lasa parintii de frica sa nu`i prinda cei de mai sus sa`i bata si sa le ia bani..Uite asa se duce pe p..a un obicei frumos, care trebuia sa ramana asa cum era inainte.

Si uite asa, din motivele expuse mai sus, nu mai primesc eu cu colindatu`..

Related Posts

 1. Unde e Andra de altadata?
 2. La kaufland preturile sunt cu minus
 3. Da, sunt un lenes
 4. Unde dai si unde crapa…
 5. Unde fac itp`ul?
Tags: bani, bani marunti, colindatori, tigani
 1. 5 Responses to “Unde sunt colindatorii de altadata?”

 2. By Mihaela on Dec 23, 2010 | Reply

  Bine ai zis…Nici eu nu mai primesc colindatori, mai ales daca sunt singura acasa.
  Cand eram eu mica, veneau sa ma colinde si colegi de scoala, care stateau prin zona. Era tare frumos atunci, se cantau colinde adevarate, nu una, ci mai multe si se ofereau sume mici, simbolice, sau chiar dulciuri.

 3. By relansat on Dec 23, 2010 | Reply

  a primit nasa mea de cununie doi baieti de la teologie. superb au cantat!

 4. By somnik on Dec 23, 2010 | Reply

  credca noi facem exceptie…adica eu si grupul cu care merg la colindat (aproape)in fiecare an…noi ne adunam 10-20 persoane, cu chitara si colinde de care cu siguranta nu ai auzit, pe care le cantam pe 2-3 voci…si mergem la colindat pe la cine ne primeste(cunostinte in general..).Nu am luat si nu vom lua niciodata nici un ban pentru ca nu asta e scopul cu care mergem…vrem doar sa Vestim Nasterea lui Hristos! Daca ma lasa bebe sa merg maine la colindat, poate te sun sa te colind si pe tine!:P

 5. By ciprian on Dec 23, 2010 | Reply

  eh, sa nu veniti prea multi ca ma lasati fara bautura :) )

 6. By Alex on Dec 23, 2010 | Reply

  Mie-mi zici? Maica-mea e profa………moama ce recital era in alti ani pe la mine pe la usa. Nu zic, cand eram in liceu mergeam si io cu clasa pe la profesori……….pana nu ne faceam muci toti nu se termina colindatul. Eventual daca ne dadea vreunu dintre ei bani, tot pe bautura mergeau (REGULA).

 1. 1 Trackback(s)