Magazinele de cartier si bonul fiscal

Aprilie 27th, 2011 | by ciprian |

Ma dusei asta seara la un magazin de cartier, un fel de supermarket mai mic, dar cu de toate, sa satisfac poftele consoartei. Iau cele necesare, ajung la casa *acolo ningea*, cer bon ca vad ca nu se simte, si primesc un bon executat cu greu la casa aia mare de marcat, bineinteles cu niste produse asemanatoare cu ce cumparasem eu, dar nu alea.

Cat stateam eu acolo la rand, era un fata mea un gagiu de`a luat doua paini, un carnat si niste tigari si cand e de plata zice sa`l treaca la caiet. Am crezut sincer prima oara ca glumeste, nu stiam ca`s populare caietele cu bani pe la oras. Intreaba tipa la ce numar, ala “ca`s numarul 66″, trece valoare bon, data si sanatate. Cum mai poti avea incredere in cineva ca poate iti aduce banii la salar/pensie?Lista tipului de care va povestesc era destul de lunguta, pesemne ca era un client fidel al magazinului. Tinand cont ca te intreba doar de numar, si avea un caiet cu peste 100 numere, cred ca data viitoare ma duc si eu si`i zic sa treaca la caiet la numarul 90, cine o fi acolo, sa fie sanatos sa`i dea d`zeu sanatate..

Stau si ma gandesc, din moment ce bon se da dupa chef si exista un caiet de datornici, cum naiba se tine evidenta la magazinul ala?numa intreb, nu dau cu paru`..Cum poti vedea tu ca patron ca nu mergi in pierdere daca tu habar n`ai ce marfa ai in magazin?Poate o fi acolo toti in familie, dar si asa, cata incredere sa fie intre ei?Tineti cont ca magazinul este destul de maricel si are cateva sute bune de repere. Poate ii paste si pe astia o vizita de la domna Garda..

Sunt constient de faptul ca in Romania impozitele sunt foarte mari si esti tentat sa faci tot felul de siretlicuri sa fentezi sistemul, dar daca te hotarasti sa mergi pe drumul asta eu zic ca iti asumi tot ce se poate intampla daca nu este totul ca la carte.

ps: se pare ca mai nou, la aprozarul taxat de garda financiara se acorda si bon din oficiu, azi chiar nu a trebuit sa`l mai cer. Acum nu stiu daca a ajuns aia sa ma cunoasca ca cer bon, sau asa face de obicei..eu oricum mai trec pe acolo si observ situatia.
ps2: mai mult ca sigur de`o vizita vor avea parte cei de la spalatorie. Ar fi interesant un control acolo ca e prima oara cand primesc bon la cerere, celelalte dati fiind invocate diverse motive cu privire la buna functionare a casei de marcat. Azi nici macar nu era casa deschisa, va dati seama ce de bonuri eliberase in ziua aia. As fi curios ce zice garda financiara de tot caietul in care sunt trecute masinile care au fost spalate si din 30 de masini pe zi tu sa ai un singur bon batut in casa..Oricum, sunt aproape sigur ca urmeaza si ei sa se trezeasca cu un control inopinat.

Related Posts

 1. Cereti bon fiscal!
 2. Cereti bon fiscal, partea a2a
 3. magazinele on-line
 4. Traiesc intr`un cartier periculos
Tags: bon fiscal, garda financiara, spalatorie, supermarket
 1. 3 Responses to “Magazinele de cartier si bonul fiscal”

 2. By Alexandra Bohan on Apr 27, 2011 | Reply

  Eu am râs, că povesteşti frumos, dar situaţia e… ciudată şi anormală. Dar, din păcate, se găseşte peste tot. C-aşa-i pe la noi!:))

  Iar magazinul de la colţul blocului meu nu face excepţie. Doar că eu nu mă cert cu tanti geta să-mi dea bon. CĂ până caută tastele şi codurile lui peştr în liste kilometrice, trec secole. :)

 3. By alex_blue on Apr 28, 2011 | Reply

  la spalatorie e destul de simplu…nu-ti da bon, nu achiti…numa’ sa-ti scoti numerele de la masina inainte, sa nu te fileze si sa-ti indoaie putin geamurile cand te prinde

 4. By ciprian on Apr 28, 2011 | Reply

  bon imi da, n`a zis ca nu, doar ca e doar la cerere

 1. 1 Trackback(s)