Candva o sa am si eu Pufalosu` meu

Iunie 5th, 2011 | by M. |

Pufalosu’ este un golden retriever neastamparat, inteligent, foarte prietenos, dar mai ales cu o inclinatie spre rontaiala iesita din comun. Apartine unor prieteni si are 4 luni si jumatate. Ii intreb adesea de ce nu nu-i schimba numele in Rontzi si imi raspund amuzati ca nu doresc sa fie confundat cu nepoata lui Mircea Badea. Asta cand o sa devina cunoscut…pentru capacitatea de rontaiala.


Povestea lui Pufalosu` incepe acum o luna si jumatate cand, aflandu-ma la cumparaturi cu acesti prieteni doi ochisori tristi si un ghem de blana ne-au determinat sa facem o oprire neprevazuta la un petshop. In vitrina inghesuita, dumnealui, cel botezat mai tarziu Pufalosu`, isi plimba de colo colo codita, ca si cand isi facea antrenamentul de seara si nu dorea sub nici o forma sa fie intrerupt din activitate. Cu ochii negri, ca doua bobite de piper, urmarea plictisit, agitatia si entuziasmul pe care le manifestam cu totii. Cred ca gandea :”uite-i si pe astia!!altii care ma amagesc ca ma plac si apoi pleaca fara sa se mai intoarca vreodata..nu am sa cad din nou in plasa..”. Fara sa se gandeasca prea mult, prietenii mei au decis sa-l ia acasa. Imi spuneau ca in clipa in care l-au vazut asa abatut si suparat, au realizat ca le lipseste cineva care sa tina companie celuilalt atunci cand unul dintre ei nu era acasa. Vanzatorul, extrem de binevoitor, s-a ocupat de toate formalitatile, povestindu-ne ca Pufalosu` era un catel foarte vesel la inceput, asa incat starea lui curenta era doar temporara si nu prezenta un motiv real de ingrijorare. Bineinteles ca au fost nevoiti sa cumpere si mancare pentru caini impreuna cu toate celelalte necesare cresterii acestui nou membru al familiei lor. Pentru ca schimbarea de mediu sa nu fie dificila pentru Pufalosu`, au decis sa-i cumpere cea mai buna papica, royal canin, asta ca nu cumva debutul relatiei de prietenie sa fie anevoios in vreun fel.

Mi-as dori si eu un Pufalos. Imi lipseste deocamdata, acea casa in care sa creasca un astfel de neastamparat. Ce-i drept, la partea cu rontzi-rontzi cred ca ne-am certa ingrozitor de tare. Dar l-as ierta, i-as trece cu vederea toate ghidusiile si nazbatiile, doar ca sa-i citesc din nou veselia contagioasa in ochi.

Related Posts

No related posts.

Tags: , labrador, mancare pentru caini, petshop
  1. One Response to “Candva o sa am si eu Pufalosu` meu”

  2. By Diana on Iun 20, 2011 | Reply

    Nu prea sunt amatoare de câini, dar de fiecare dată când merg în parc și văd Golden Retrieveri sau Labradori… cât sunt de energici și afectuoși… mai că mi-aș lua și eu.

  1. 1 Trackback(s)