Mai presus de lege

Iunie 27th, 2011 | by M. |

Sfidarea organului de politie e o practica tot mai des intalnita la noi. Fiecare picatura de nemultumire a romanului cauzata de conditiile economice actuale umple incet, dar sigur paharul nesimtirii. Si pentru ca e foarte dificil a identifica cu exactitate responsabilul pentru situatia curenta, cetateanul isi indreapta fustrarea catre oricine considera el ca reprezinta, intr-o mai mica sau mai mare masura, statul.

Politistul rutier, om al legii, este unul dintre victime. Alimentat prin intermediul media cu numeroase povesti de coruptie si fapte ce contravin legii, romanul, pe buna dreptate, nu mai ofera credit nici unui politist. Ba mai mult, isi directioneaza catre el o arma pentru care nu i se solicita permis: sfidarea. Asa s-a intamplat intr-una din zilele trecute cand, invitat de politistul rutier sa isi mute masina dintr-un loc cu oprirea nepermisa, cetateanul in cauza, nu numai ca nu raspunde solicitarii, dar se aseaza pe o banca in imediata aproprie si isi aprinde cu pofta o tigara.

Comportamentul lui a reprezentat in mod categoric o ofensa la adresa politistului. Mai dureros insa, a fost lipsa de insistenta a omului legii, care si-a gasit imediat o alta preocupare: privitul in gol. Cred ca exista un total dezinteres atat in a mai respecta legea, cat si in a te asigura de punerea ei in aplicare. Se pare ca nu se gaseste un alt mijloc de a manifesta nemultumirea pentru impasul financiar curent, decat acela de a ne arata mai presus de lege in orice situatie posibila. Din pacate, nu e decat o simpla furtuna intr-un pahar cu apa!

Related Posts

  1. cum sa scapi de o amenda de circulatie, ghid
Tags: lege, politist, romani, rutier
  1. One Response to “Mai presus de lege”

  2. By Cata on Iun 27, 2011 | Reply

    Nu peste tot este aceasta masura de lipsa de respect fata de politist, dar din nefericire, prin comportamentul lor de spagari, nu a tututror si-au capatat acest statut jenant

  1. 1 Trackback(s)