Bacalaureatul 2011 in vizorul camerei video

Iunie 28th, 2011 | by M. |

Bacalaureatul pare sa fie o mare provocare pentru cei de la conducere. In acest an, alesii nostri au decis sa fie cu un pas inainte celor care incearca fraudarea examenelor si sa supravegheze video desfasurarea Bac-ului. O initiativa laudabila, daca facem o analiza superficiala a problemei in discutie. Motivatia insa, este una total diferita de cea sustinuta in presa. Spun asta pentru ca se tot bate moneda pe elevii care apeleaza la tehnologie in dorinta de a trece cu brio de probele examenelor.

Din punctul meu de vedere, aceasta masura a fost luata strict din perspectiva cadrelor didactice. Constienti ca problemele de ordin financiar vor determina o crestere alarmanta a numarului profesorilor spagari, cei din minister s-au gandit la o solutie convenabila (camerele de supraveghere), pe care au servit-o jurnalistilor intr-un ambalaj nepotrivit.

Sa fim seriosi! Orice profesor supraveghetor este suficient de vigilent sa observe pe orice trisor, asta daca isi doreste. Nu e nevoie de prezenta nici unei camere video ca sa-i descopere pe cei care copiaza, indiferent de cat de sofisticat e gadgetul folosit.

Problema reala este in tabara cealalta, a profesorilor. Sub imperiul greutatilor financiare si a lefurilor reduse, cadrele didactice sunt din ce in ce mai predispuse la a accepta spaga elevului. Nu spun ca toti ar practica acest “sport”, ci cred ca numarul celor care ar face-o este extrem de mare. Din acest motiv, solutia pe care a dat-o ministerul acopera momentan o rana, dar nu o vindeca. E posibil sa apara si infectia. Sper doar sa se intample asta cand se asteapta ei mai putin!

Related Posts

 1. Repartizare locuri cazare UAIC Iasi pe facultati 2010-2011
 2. Bianca Dragusanu – Playboy noiembrie 2009 video+foto
 3. Cum sa nu respecti regulile de cirgulatie – ghid video
 4. SKIZZO SKILLZ – cum o cheama VIDEO
 5. Mie cine o sa-mi plateasca pensia??
Tags: bac, bacalaureat, bacalaureat 2011, elevi, examen, profesor
 1. 5 Responses to “Bacalaureatul 2011 in vizorul camerei video”

 2. By Reclame Tv on Iun 28, 2011 | Reply

  Asta nu este nimic.
  Pe 4 iulie dau licenta si ne-au anuntat ca intr-o sala de 30 de studenti vom avea 4 camere cu senzori de miscare si 8 (opt) supraveghetori care vor patrula printre banci.

 3. By alex_blue on Iun 28, 2011 | Reply

  mi-a spus cineva care da bac-ul…au pus camere, asa ca profii pur si simplu SPUN elevilor despre ce trebuie sa scrie,din spatele camerelor, ca doar nu sunt si microfoane:))

 4. By friv on Iun 29, 2011 | Reply

  Dictare ca la clasa I.

 5. By Reclame Tv on Iul 2, 2011 | Reply

  La cat de analfabeti sunt unii, nu cred ca vor trece de proba scrisa :) nici macar dupa dictare.

 6. By ramonsita on Iul 2, 2011 | Reply

  Camerele sunt cu microfon:D Cel putin in Piatra Neamt… Anu` asta nu (prea) s-a mai luat spaga

 1. 1 Trackback(s)