Unde dai si unde crapa…

Iulie 3rd, 2011 | by M. |

Acum cateva zile am deschis un subiect dureros pentru invatamantul romanesc: sustinerea examenului de bacalaureat. Am adus atunci in discutie faptul ca la baza deciziei de a supraveghea video probele de examen sta, in realitate, dorinta de a suprima orice tentativa a cadrelor didactice in acceptarea spagii din partea elevilor. Obiectivul a fost atins cu prisosinta, iar numerosi elevi care au incercat fraudarea examenelor, au fost eliminati din bacalaureat.

Problema este ca aceasta hotarare de a supraveghea video examenele a deschis un fel de cutie a Pandorei. Pentru faptul ca profesorii nu au avut posibilitatea de a manifesta nici cea mai mica ingaduinta vis-a-vis de elevi, acestia din urma au fost nevoiti sa se descurce doar cu bagajul de cunostinte acumulat, fara nici un fel de ajutor din exterior. Ca urmare, ce s-a intamplat poate fi sintetizat intr-un singur cuvant: dezastru.

S-a scris in presa ca aceste rezultate sunt chiar cele mai mici din istorie. Vin si intreb : care istorie? cea a bacalaureatelor umbrite de spagi poate. Eu una chiar nu cred ca intre cei care au sustinut bac-ul anul acesta si cei din anul precedent exista o asa mare diferenta. Nu are cum. Singura deosebire notabila este cea a transparentei date de camera video. Oricat ne-am invarti dupa deget, e clar ca nivelul de pregatire al elevilor este foarte scazut. Ma intreb cum se poate ca intr-un liceu intreg, nici un elev sa nu fie capabil de promovare? Mi-e teama ca o mare parte din raspuns se gaseste si in motivatia profesorilor care scade direct proportional cu reducerile salariale. Dezastrul in invatamant era si pana acum, doar ca ne-a trebuit o camera video sa ne dam seama…

Related Posts

 1. Bacalaureatul 2011 in vizorul camerei video
 2. de unde si pana unde
 3. Unde sa (nu) mancam in Costinesti
 4. top cei mai prosti 10 oameni din romania
 5. Unde sunt colindatorii de altadata?
Tags: bac, bacalaureat, bacalaureat 2011, elevi, examen, profesor
 1. 7 Responses to “Unde dai si unde crapa…”

 2. By QuadroQ on Iul 3, 2011 | Reply

  Dezastrul tine EXCLUSIV de interesul elevilor. Bac-ul se poate lua si fara profesor la materii precum romana, istorie, geografie, etc… Si totusi, nu au luat.

  E un inceput bun !

 3. By M. on Iul 3, 2011 | Reply

  Ideea e ca majoritatea elevilor au tinut cont de experienta anilor trecuti cand se putea copia si nu si-au dat deloc intreseul sa invete.Vestea ca bac-ul va fi sub lupa unei camere video i-a luat prin surprindere si de aici si rezultatele..

 4. By Andrei on Iul 4, 2011 | Reply

  Dezastrul tine EXCLUSIV de sistemul de invatamant.In alte tari mai civilizate copii de ce isi dau interesul? Da acu… fiecare cu parerile lui.

 5. By M. on Iul 4, 2011 | Reply

  La noi elevii nu isi dau interesul pentru ca exista si varianta mai convenabila a obtinerii unei note bune trisand…

 6. By Filme online gratis on Iul 5, 2011 | Reply

  Nici elevii nu invata si programa e nasoala, de profesori ce sa mai spun… vedeti si voi rezultatele de la titularizare.

 7. By friv on Iul 5, 2011 | Reply

  Viitori căpşunari.

 8. By 2muraturi on Iul 5, 2011 | Reply

  de ce sa inveti cand poti oricand sa te duci la cules de capsuni ?

 1. 1 Trackback(s)